Ut på sjamantur... PDF Skriv ut E-post
Vi arrangerer turer dit vi selv gjerne vil dra. Turene kan gi deg egne erfaringer med mangfoldet av Den Åndelige Verdensarven. Du kan lese om reisemålene for dette året på tbt.sjaman.com. 

Peru, Tuva, Nepal-Tibet og en liten reise i de samiske områdene på Nordkalotten.  Det er reisemålene vi vil dra til denne sesongen.

Jeg har alltid villet besøke verdens nordligste labyrint, som ligger på Holmengrå ved Kirkenes. Noen bygde denne labyrinten og den ble brukt til noe bestemt. Men hva?

Man kan lese om det og det er nødvendig. Men så kan tiden være inne for å besøke stedet og vandre inn i  labyrinten og kjenne på energien på veien mot sentrum.

Vi skal også besøke sjamanøya Ukonsaari i Enari-sjøen.  Man kan også lese mye om den, og få høre muntlige tradisjoner om stedet og hva som foregikk der, som at det var der hvor noaidiene møttes ved sommersolverv. Hvordan vil det bli å komme dit, være der og drømme på stedet og det rundt sommersolverv?

Lasse har før ledet tur til Peru, og planlegger nok to turer til  dette sør-amerikanske landet, landet med jungel, ørken og fjell. Her kan man møte forskjellige kulturer, indianerkulturer, spor etter inkaene og før-inka-kultur, og også kulturer og tradisjoner som stammer fra den store blandingsbefolkningen i landet.

Konferansen i Iquitos er en anledning til både å få kunnskaper fra mestere og selv gjøre erfaringer med jungelens medisin.

Landet selv, medisinfolkene og plantene der har mye å gi for dem som er interessert i sjamanens vei.

Tuva ligger i sentrum av  Sibir. Dette er en reise med Inger Lise Mong som reiseleder og Dimi som innfødt kontakt i Tuva.Turen går inn i ukjent land, til levende sjamantradisjoner og spennende arkeologiske utgravninger.

Tuva, land of Eagles er et av de få stedene på planeten hvor sjamanisme er støttet av staten som  ”åndelige vei og healingvei”. Jeg har inntrykk av at sjamanisme nærmest er for statsreligion å regne der.

 
Reisen til  Nepal og Tibet i oktober blir i fotsporene til religiøse søkere, munker, asketer, lamaer, yogier og sjamaner.

Det er ingen plass i verden med så mange severdigheter og så mye fromhet og ferdigheter på det åndelige området som i denne regionen, og da særlig i Tibet.

I tillegg til sightseeing i "eksotiske egner", omfatter turen en rundreise til sjamaner og forhåpentligvis også et meditasjonsopphold i et buddhistisk kloster.

Vi lager som sagt turer dit vi selv ønsker å dra.

Velkommen med, om dette er steder du kunne tenke deg å besøke og om tiden er inne for deg nå.

 

Ailo Gaup 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling