Et felles prosjekt... i Amasonas? PDF Skriv ut E-post
Tenk om vi kunne funnet ett felles posjekt å støtte og så dratt avsted og besøkt det, etterspør Tina på Debattsonen. Da kommer jeg til å tenke på Don Pedro, plantehelbrederen som jeg nettopp besøkte i peruviansk Amasonas. Don Pedro har et retreatsted eller en klinikk ved Amasonas, to-tre mil oppover elva fra Iquitos. Prosjektet han søker støtte til er å kjøpe opp jungel og dyrke medisinplanter. Skal vi trå til??? Husene er bygd på en høyde over elvebredden, og består av en samling bygg med rom for å innkvartere 20 personer eller så, og med spisesal, dusjer, seremonirom osv. Dette har han reist med egne hender og  penger

Rundt husene har han allerede plantet forskjellige medisinplanter, men plassen er for liten og derfor vil han kjøpe et stykke jungel og utvide "plantasjen"..

Ganske mange mennesker er etter hvert involvert i å drive stedet, som han har bygget det med egne krefter og penger, særlig penger han har tjent på sine healingturneer i Europa.

Han søker støtte til sitt prosjekt. Prosjektet er som følger. Han ønsker å kjøpe et stykke jungel for å dyrke de medisinplanene han bruker.

For medisinplaner er populære blant innbyggerne i Peru, og blant turister som kommer til landet. Dette dreier seg ikke bar om ajahuascha og lignende te, som det så lett kan fokuseres om når det gjelder medisin fra jungelen.

Bildet er større enn som så. Don Pedro arbeider med ca. 200 medisinplanter. Han forvalter en stor og levende arv, en kunnskap fra og om naturen, som vi her i Norge kan ha vansker for å forstå betydningen av.


Den som har abesøkt urtemarkedet i Iquitos eller andre steder, vet at denne arven er vital og levende.

Don Pedro står for en annen helbredelsesmåte og sunnhetsvei, basert ppå kunnskaper og tradisjoner som finnes der han lever.

Men bildet har en skyggeside.

Han forteller han må stadig lenger inn i jungelen for å finne det som trenges. For de vanligste, virksomme plantene høstes med en gang de vokser opp, trær hugges, blader samles inn fortere enn de spirer.

Når man går omkring i jungelen med ham, og hører han fortelle om plantenes medisinske virkning, og hører de helbredelseshistoriene han kan berette, begynner man å fatte hvilken skattkammer jungelen er.

Det finnes en plante som kan balansere enhver disharmoni og være med på å helbrede omtrent alt som finnes av sykdommer og plager, forteller han.

Og han kjenner plantene. Og han vil redde dem og kunnskapen om dem for ettertiden.

Vi besøkte et jungelområde han gjerne vil kjøpe. Han er tilknyttet akkurat dette stedet gjennom sin far. Og det er til salgs.

Han er en mann med kredibilitet. Og han vet hva han driver på med. Resten står på pengene.

Spør dere meg så er han en person med et prosjekt, som jeg skulle ønske vi kunne støtte.

Jeg vet vi alle kunne komme på besøk om vi vil. Faktisk tenker jeg å arrangere en tur til ham i høst. Jeg tror de fleste ville få noe igjen for besøket, om de er interessert i Amasonas, om de trenger medisin for en sykdom eller om de vil drikke jungelte.

Don Pedro kommer til Europa i sommer, forresten… les mer om ham på  www.schamanenkongress.de

Ailo Gaup

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling