Mor Ayahuasca, en opplevelse PDF Skriv ut E-post

ayahuascarudgeley Av Walti Bøhny

Ayahuasca er lovlig i Sveits og så fikk jeg anledning til å være med i en Mor Ayahuasca – seremoni. Temaet var: den orgiastiske livsilden, forteller Walti Bøhny. Les mer om hvordan seremonien var bygget opp og hvordan veien var frem mot den ville, dansende livsenergien og det han  beskriver som å bli klarsynt...

 

Temaet for denne sereminien var altså  den orgiastiske livsilden.

Det var to som ledet seremonien. Mannen hadde mye erfaring med indianske seremonier. Kvinnen har lært seg å jobbe med ayahuasca hos Don Enrique i Ecuador. For to år siden fikk hun lov til å jobbe med drikken i Europa på egen hånd.

Hun hadde to slags ayahuasca med seg som var brygget etter forskjellige oppskrifter og til forskjellige formål.

Vi startet på fredagkvelden med å spise middag. Så gikk vi i sirkel og seremonien begynte med en pipe-seremoni. Det første målet var å hente energi og å avklare intensjonen. Etter noen få ord danset vi i minst to timer.

Dansereisen gikk først til mødrenes land for å hente kvinnelig energi, så til fedrenes land for å hente manlig energi og så til barnets gave.

Den følgende morgenen var det tid nok til å gå ut i naturen, kjenne etter det vi hadde opplevd og lete etter veien til en klar intensjon til seremonien. I sirkel delte vi erfaringene våre. Siden gjorde vi en chakra-meditasjon i bevegelser for å lete etter stedene vi ville gjerne ha en berøring med varm olje og hendene til en annen deltager.

Så måtte vi på tur. Og anbefalingen var å si alt vi tenkte høyt. Samtidig skulle vi lete etter det nøyaktige spørsmålet vi hadde til mor ayahuasca og ta med hjem en gjenstand fra naturen som minnet oss til spørsmålet. Det er lett å forstå at det var for mye å gjøre alt dette samtidig og så myknet hjernet.

Etter en lett og liten måltid fikk vi igjen drømmetid hver for oss selv. Klokken halv ni om kvelden møttes vi i grupperommet. Intensjonen til reisen ble klargjort og så startet seremoniens hoveddel med en ny pipe-seremoni.

Deretter fikk hver sin dose fra den ene flasken. Med drikken i hånden sa vi intenjonen vår høyt og drakk den litt beske drikken.Vi danset ved kraftig musikk i åttetall-figur. I krysset av de to sirkler var det en slangestav med en anaconda oppned og en kobra oppreist. Livsilden ble hisset opp.

Etter en drøy stund stanset vi for å kjenne i stillheten etter kroppens reaksjon og meldninger. Så danset vi igjen. Enda villere og med økt intensitet. Etter en ny meditasjon i stillheten fikk vi hver vår drikk fra den andre flasken.

Den var beskere enn den første. Og da var det tid til den orgiastiske dansen.Da virkningen til den andre dosen kom satte vi oss ned i stillhet. Hver var opptatt med å observere det som skjedde, spørre og vente på svar.

Til slutt sang vi sammen, så gikk vi ut av seremoni-rommet. Da var klokken ett om natten. I taushet spiste vi alle sammen en tallerken med suppe og så la vi oss og håpet på drømmer.

Den neste morgenen spiste vi litt frokost, tente bål, la dukene over svettehyttens stillas og hadde nok tid til en liten tur i naturen. Siden hadde vi svettehytte-seremoni og etterpå ble hele seremonien lukket med en ny pipe-seremoni.

Ja, det var beretningen. Og jeg? Til tidspunktet vi drakk den andre dosen tenkte jeg at jeg kunne danse ekstatisk også for meg selv og at jeg kunne dra mellom verdenene på en trommereise mye lettere en med den beske drikken.

Men i stillheten etter den ville dansen forandret  seg.

Jeg fikk ikke se fargede mønstre eller skumle lyder. Jeg ble bare klarsynt. Hvert spørsmål jeg stilte ble besvart med en sikkerhet jeg aldri før har opplevd.

Da jeg lå i sengen kom noen vakre fargete mønstre og så sovnet jeg. Uten drømmer. En dyp, helbredende søvn. Jeg er veldig takknemlig at jeg fikk oppleve noe slikt.

Hjemmeside:

http://www-p.hin.ch/Walter.Boehny
 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling