En skadet kråke på plenen PDF Skriv ut E-post

Av Torstein Simonsen

Jeg drømte det var en skadet kråke på plenen. Den hoppet rundt. Så kom to svarte katter smygende og forsøkte å få has på den. Jeg prøvde å holde kattene unnan, men på ett eller annet idiotisk vis klarte jeg det ikke, og de drepte kråka... 

Jeg våknet med en ubehagelig følelse.  

Klokka var da omlag 02.30 på natta, et tidspunkt i døgnsyklusen som tilsvarer retning nord (nord-nordøst), "død" (før gjenfødsel), vinter, det ubevisste, etc etc  Kråke og svarte katter passer også inn i det mytiske landskapet som tidspunktet angir.    

Jeg har en greie med katter i drømme, de kommer ofte som ubehag, plager, fysiske problemer....   

I hverdagen er jeg svært glad i både katter og hunder, samt dyr generelt.  

Når jeg så la meg, sent i går kveld, hadde jeg en fin erfaring.  mens jeg tenkte over drømmen (som kom natt til igår), falt det seg naturlig å la seg gli inn i bildene igjen. 

Jeg bestemte meg for å "drømme den på nytt", og gi den det utfallet jeg sjøl ønsket den skulle få. Denne gang med den fordelen våken bevissthet gir.  

Så jeg lot bildene komme, og sørget for å berge kråka.  Det var merkelig vanskelig, måtte virkelig sparke og være tøff med de kattene. Men når en la vekk alle tillærte normer om dyrevern og pen oppførsel, gikk det fint.  

Og så kunne jeg kommunisere med elementene i drømmen. Jeg spurte kråka "hva" den var.  Den svarte at den var visdommen, kraften, den skjulte kunnskapen.

Når jeg så spør den hvorfor den humpet rundt med kun en vinge, så svarer den rett ut at "ellers kunne du ikke nå meg". 

Det ga meg en flott aha-opplevelse: visdommen må av og til komme oss i møte, gjøre seg begrenset, slik at vi kan nå den.

Med begge vingene inntakte flyr kråka på himmelen og kan ikke nås.  I magiske øyeblikk kan vi oppleve forening med den store kunnskapen, forbi konseptene, og etterpå streve med å gi uttrykk for dette, formidle det. 

Men oftest kommer mysteriet oss i møte, ved å gjøre seg tilgjengelig i symboler og konsepter slik at det begrensede sinnet kan berøre det og næres av det.

 Forøvrig har jeg ikke husket mye av drømmene mine i det siste, men i natt hadde jeg merkelige bilder av kråker/ravner som var halvt svarte og halvt hvite...  reneste yin/yang  Jeg har ikke peil på hva det kan bety, tar gjerne imot forslag og tilbakemeldinger.    

Svarene finnes i mytesinnet....noen ganger virker mytesinnet nærmest parallellt med det rasjonelle sinnet, andre ganger må en arbeide først for å stille hverdagssinnet. Slik er min erfaring.

Kommentarer (2)Add Comment
0
Stakkars Kråker.
skrevet av Kråkevenn, September 08, 2010
Stakkars kråker.først er det måkene så er det kråkene.Jeg liker ikke denne oppførselen i NORGE!Kråker er koselige fugler! Det bråker ikke heller!Det er til og med skuddpremie på kråker i Hå kommmune. DET ER FORFERDELIG!smilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gif
0
Hehe
skrevet av Ulvejenta7, September 11, 2010
Er vell ikke noe galt i å drømme om kråker. Forbinder også kråker med ansvar. Måker er fantastiske men det er vell kanskje byfuglene...duene feks som kunne hatt det bedre.. Drømte nylig om en gal mann som drap en sau. han var helt sinnsyk! han slepte sauen etter seg i et tau og da jeg løp for å redde den sa han "PASS DEG FØR JEG TAR DEG OGSÅ"...Han skulle drepe sauen med motorsag....og så kom ulver ut fra skogen og sa at ting var som det skulle være. Jeg måtte på do, hos en familie jeg knapt vet av, jeg likte dem ikke, dem var så gammeldags og ryddig og faren trua meg på livet fordi jeg ikke spurte om en ting. men så gikk jeg og en venninne til nidarosdommen hvor jeg skulle vente på noen og imens lekte vi med en rød ballong. Da var jeg utrolig glad igjensmilies/cheesy.gif Sau er noe jeg forbinder med "svake folk som ikke har egne meninger"..Men FY FAEN så jævlig den sauen hadde det.....

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling