Fly ørn, fly PDF Skriv ut E-post
Thomas von Westen kommer til Sapmi, stjeler noaidens tromme, med de fatale konsekvenser det får på kort og lang sikt. Slik begynner den barnemusikalen som har premiere rett før forsoningskonferansen i Bodø.

Fly ørn, fly!

Musikalen dramatiserer historien om kirkens bidrag til undertrykking og fornorskning av samene i det lulesamiske området, helt fra Thomas von Westens dager og fram til de siste tiår. Musikalen peker også på håpet om gjenopprettelse og forsoning.

Mot slutten i musikalen åpnes det for en forsoning, i og med at et barn kommer til Sapmi, et barn (en Kristus-skikkelse?) kledd i lulesamisk kofte.

Barnet har med seg en gave. Gaven viser seg å være noaiditromm. Forhåpentligvis vil det ikke være vanskelig å skjønne symbolikken... Musikalen har fått tittelen Fly ørn, fly!

Forestillingen er et bestillingsverk til Bodø domkirkes trosopplæringsprosjekt. Den  involverer flere barnekor med til sammen over 100 barn, samt profesjonelle musikere, sangere og andre kulturarbeidere.

Tekstforfattere er Rolf Steffensen og Tore Hestbråten, begge fra Hamarøy. Musikken er skrevet av den kjente samiske komponisten Frode Fjellheim, bosatt i Trondheim. Dirigent og prosjektleder er kantor Berit Valberg i Bodø domkirke.

Forestillingen fremføres i Bodø domkirke søndag 26. oktober kl 17.00.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling