Nattseilas PDF Print E-mail

Takk for det tipset om Thomas Moores bok: Dark Nights of the Soul. ”You may not go through  the deep initiations when you´r busy or carefree”, skriver han på side 35. I omtalen av boken i Sykepleieren finner jeg beskrivelsen "velordnede kriser". Slike tror jeg ikke på.

Se innlegg fra Final Tribe: http://sjaman.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=11179#p102208

Jeg tror altså ikke på velordnede kriser, men begrepet er utfordrende. Det jeg derimot tror på er velordnede grep for å få en forandring på veien og denne boken er full av inspirasjon og forslag som kan bidra til velordnede løsning.

I tider som dette blir det lett for mye snakk om kriser og sykdommer. Snakket skaper bilder i det indre, og bilder fester seg og skaper symtomer, lokker dem fram.

Forstyrrelsene kommer så stille og umerkelig at man nesten ikke merker dem. Det er så at man nesten tror at problemer og symtomer dukker opp av ingenting, eller fra samfunnets mage.

Snarere er det vel så at problkemene og alt karma flyter om i det underbevisste havet og bare venter på en dør så de kan komme ut og opp. Kanskje sykdomsfokuseringen er som et agn som gjør at de biter på.

For kanskje går det an å transformere energien i sykdommene uten å bli syk?  Jeg hårer om det fra andre tider og fra andre kulturer enn vår vestlige, der vi ikke skal tåle smerte i det hele tatt, men  døye ved minste med en pille.

Jeg tror mulighetene på transformasjonsveien forsvinner blant alt snakk om symtomer, diagnoser og  pilleknaskingen. Man kan sette sin situasjon inn i et utviklingsperspektiv, slik Thomas Moore gjør.

” You may not go through  the deep initiations when you´r busy or carefree”, som han skriver på side 35.

Jeg merker meg også at Google har lastet opp nesten hele boken på nett. Der ligger den og du kan skrolle deg gjennom den.

Dette angår meg på en annen måte enn selve budskapet i boken. Flere enn jeg har sikkert sett annonsene i norske aviser, der rettighetshavere blir bedt om å melde krav til Google. Så den fordelen jeg nå har som leser går samtidig inn i en kamp som forfattere driver for rettighetene til åndsverk.

Snart er det vel innholdet i alle verdens bibliotek på nett. Great eller ikke? Hva skjer med den arven den dagen da bibliotekene er lagt ned og nettet  revner og den digitaliserte informasjon forsvinner...

Nok om det.

Det er altså ikke slik at man løser kriser for evig og alltid... bare jeg er gjennom dette, så blir alt vel og bra for alltid.

For det er vel flere enn jeg som har opplevd at man etter en vellykket healing helt har glemt at man hadde et problem? Sorgløs og glad vandrer  man ut i verden, alt er fint. Hadde jeg et problem? Eller var det bare en drøm.

Slik kan jeg tenke til en ny mørk stjerne begynner å plage meg. Et nytt "problem" melder seg. Og jeg som trodde jeg var ferdig med min nattseilas, der kursen setter etter mørke stjerner, og der undervannsstrømmer og dønninger tar tak i skuta.

Det er ikke nødvendig å leve, men det er nødvendig å navigere, heter det i et gammelt ordspråk.

Finnes velordnede sjamanløsninger?

Det finnes navigasjonsinstrumenter å ta i bruk under nattseilas. De kan man ta i bruk på seilasen. Det er symbolgrep, og de bygger på naturens kraft.


Her kan jeg snakke generelt om depresjon, frykt og mangel på kontroll.

Kjenn hvor i kroppen hvor depresjonen samler seg, frykten sitter eller hvor tornehekken vokser. Skap ditt indre om til et landskap, der depresjonen blir tunge skyer, frykten blir glør, tunge områder veier som fjell.

La vinden ta de tunge skyer, blåse dem bort. La en elv slukke glørne.

Om man bærer på et tyngende fjell, som sperrer for solen og sluker all energi, prøv dette:

Skap en elv i ditt indre andskap. Spa fjellet ut i elva og la strømmen ta den tunge energien med seg og ut av deg.

Du trenger egentlig ikke å jobbe for å gi slipp, for strømmen tar den.

La elven stupe utenfor en foss. Den tunge energien kan da forsvinne ned i dypet.

Over fossen driver yr og dugg, som rommer den rensede energien din, det som er igjen etter at den tunge energien ble vasket vekk.

La dette blåse inn i deg, smak på det,ta vel imot det som kommer.

Hev blikker. Og slapp av.

Går det an å transformere energien i sykdommene på en annen måte, i stillhet og uten anstrengelse, og uten å bli syk. For kansskje er å benevne sykdom å kalle på den. Hva med dette: Løsningen kan ligge i perspektivet. Kanskje kan du vokse åndelig sett ved å bruke symdommens energi til å vokse.

Om du ikke trenger helbredelsen, så trenger du ikke sykdommen. Om du ikke trenger smerten, så trenger du ikke kuren.  

”The dark night itself is your passage” skriver Moore i boka.

 


http://books.google.no/books?id=EG1E8boPodQC&dq=Thomas+Moore%2Bdarkness&source=gbs_summary_s&cad=0


http://www.sykepleien.no/article.php?articleID=1288&categoryID=97
:wub:ailo gaup

Kommentarer (4)Add Comment
0
...
skrevet av kris, March 17, 2009
Dette liker jeg. Kreativ healing. Som å velge poeten istedenfor legen.
0
begrensa tilgang
skrevet av meg som la inn boktipset, March 18, 2009
Når eg scrollar på "Gugel", får eg opp berre ein 21 siders visning av boka. Boka inneheld 364 sider.
Så opphavsmannen og co. har vel bra kontroll enno så lenge lesarane ikkje er direkte synske?
Eg ville teke det med ro.
Men boka er billig på mammutsalg.smilies/grin.gif
0
visualiser deg happy
skrevet av Running wild, March 19, 2009
Eg liker bøker med kreativ visualisering.

Kva er egentlig visualisering?
Man begynner med et enkelt bilde
og underbevisstheten begynner å sette liv til bildet.

Er ikkje visualisering og det og SJÅ veldigt nært knytta ihop?


0
transformation/förvandling kontra förändring/utveckling... två skilda rörelser att utforska...
skrevet av katrinloa, March 21, 2009
Det går nog att ta tag i sjukdomen innan den kommer...det är nog svårt att göra det själv...det är viktigt att veta skillnaden på friskt och sjukt...ha undersökt och utforskat och tagit reda på vad vi menar...min vän läkarvän och forskare läste igenom trettio år av sjukdomsjournaler från ett välkänt sjukhus...han konstaterade att de flesta psykiatrikerna givit medicinsk behandling men inte ställt någon diagnos...medicineringen och behandlingen var alltså bara vild chansning...psyk"iatri"=psykets läkekonst...det kanske är viktigt att veta vad man menar med psyke om man ska bota det...man kanske måste studera och utforska människans tänkande och studera dess olika former och koppla det till födsel, död och den mänskliga historien om man är psykiatriker...när man sover är tänkandet på ett sätt och när man är vaken på ett annat...
här tycker jag att ordet transformation är nyckeln till en ny upptäckt som bör utforskas mer...psykets bilder och tankespår förvandlas/transformeras på ett ögonblick när man minst anar det...kroppen däremot förvandlas inte på samma sätt som drömmens bild eller psykets, den förändras inför våra ögon långsamt i tid och rum...även i magen sker en långsam förändring och utveckling...
när barnet föds möter det ljuset som ger ett nytt seende och ett nytt tankespråk...ett språk som aldrig tidigare funnits...som inte har någon nationalitet annat än erfarenheten att komma från mörkret,vattnet och den pulserande värmen i livmodern...
varför dela upp människan i kropp och själ eller psyke och kropp den nyfödde verkar ju så hel...jo kanske för att det är skillnad på förvandling/transformation och förändring/utveckling...det inre och det yttre presenterar två olika rörelser...den ena är rationell/förändring/utveckling/mätbar i tid... och den andra är irrationell/förvandling/transformation/icke mätbar i tid...något sker när vi föds och något helt annat när vi dör...detta är värt att begrunda...vilken är skillnaden...

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling