Ny tid, ny sjamanvei PDF Skriv ut E-post

Sjamanisme i dag fra mitt ståsted: Å mestre ytre og indre utfordringene, å ta velgene, holde fokuset og karre seg videre. Forutsetningene for healinger å kunne ta imot og romme smerte, ubalanse og bekymringer med en romslig sinn.

Så kan naturens kraft gjøre sitt.

Betyr det at de gamle sjamantradisjonene er gått ut på dato?

Nei, men er du først og fremst interessert i antikviteter?

 

 

Kommentarer (22)Add Comment
0
...
skrevet av Samle, December 06, 2012
Jeg er først å fremst interessert i antikviteter,men tett etter kommer suvenirer kjøpt på slike veikroer i bygde norge.Troll,vikingskip,postkort med fine natur bilder.o.l.
smilies/wink.gif
0
perler
skrevet av på en snor, December 06, 2012
Det nytter vel ikke å tro på julenissen heller, det er vel bare å skyve ting foran seg,
håpet, på den presangen som gir evig lykke.
Så her er kanskje bare å brette opp ermene, se verden rett i øynene og sine egne smertesår med. Men hvor vanskelig eller lett er det å være ærlig med seg selv? Se hva som trengs for å begynne å komme ut av smerte og lidelse?
Og metodene og hjelpemidlene, når blir de antikviteter, når stivner de, når blir de ubrukelige? Må en tradisjon være holdt levende av mestre, for at en skal kunne få hjelp? Og et romslig sinn, hvordan får man det, spør jeg, som strever med å gi slipp, selv på den minste ting. Har nettopp kommet ut av en videotitting, som jeg greide å sovne under, men våknet med et sjokk, da dødsøyeblikket ble nevnt. Må nok se dette en gang til. Legger den ut, kanskje andre vil ha interesse, selv om dette er svært eldgamle metoder da, kan det kanskje være noe å hente.

http://lotusgardens.org/teachingsonline/jkr-EnlightenedAction-2-2007-08-25.cfm
0
...
skrevet av Valmar, December 06, 2012
Kvifor fekk du sjokk då dødsøyeblikket vart nevnt?

Ellers må eg innrømme at antikvitetar tiltrekker meg enormt, og eg har store problem med å gå forbi secondhandbutikkar fordi eg heile tida finn noko med sjel i, og det varmer faktisk, i eit for meg relativt sjellaust og kaldt samfunn.I allfall ytre sett.
Andre antikvitetar skremmer vatnet av meg, fordi det tross deira skjønnhet, autentitet og tiltrekningskraft, er fastlåst stagnasjon, smerte og sorg i dei.
Og slik går no dagane.
Helsing antikvarisk psykopomp
0
perler
skrevet av på en snor, December 06, 2012
dødsøyeblikket - se det som det er - det er jeg ikke helt sikker på om jeg vil overleve
eller dø i fred og harmoni - det er vel derfor jeg i det hele tatt greier å overleve smerte og sjokk med å ville forandre meg - til et litt mer levedyktig menneske - en litt mindre bør å bære på - selv om alt er en forgjengelig illusjon - tynger og drar det meg inn i det håpløse av og til - men endringer skjer - selv om jeg ikke er helt synkron ennå smilies/smiley.gif så må jeg si livet er en spennende reise - selv med stopp i suvernibutikker eller godtebutikker av ymse slag - om det sistnevnte er et hinder på veien vet jeg alltid ikke - men godt smaker det - nistemat på ferden - til lykke med nye funn psykopomp!
0
Forvirret
skrevet av Lil-jee, December 07, 2012
Jeg er litt forvirret her... har ikke dette alltid vært sjamanens vei?
Hva er er det antikvariske som er på vei ut??
0
perler
skrevet av på en snor, December 07, 2012
og hva er så denne naturens kraft
er det bare å holde seg i ro
så går ting og tang av seg selv
når først valget eller valgene er tatt
eller må man virkelig karre seg
bruke krefter både her og der
hørte nettopp den godeste Alan si;
naturens kraft er som å heise seil
og la vinden føre deg
kanskje vi sees på vei over til den andre siden
0
Smykkeskrinet
skrevet av Diamant, December 07, 2012
Naturens kraft ER
hele tiden
ikke bare av å til
ingen begynnelse
og ingen slutt
slik som filmene
på det store
sølv-lerretet.0
som
skrevet av perler på en snor, December 08, 2012

Stand before it and there is
no beginning.
Follow it and there is no end.
"Stay with the ancient Tao,
Move with the present.

Knowing the ancient beginning
is the essence of Tao".

~Lao Tsu
0
...
skrevet av Ramlav, December 08, 2012
Lao Tzu - “The world is full of half-enlightened masters. Overly clever, too 'sensitive' to live in the real world, they surround themselves with selfish pleasures and bestow their grandiose teachings upon the unwary. Prematurely publicizing themselves, intent upon”


Hm...kanskje det antikvariske er selfish pleasures??
Kanskje ein lyt drite i avkastningen,glossy books og ettermælet, men jobbe i nuet?
Med seg sjølv...og andre?
Kan aldri verte sjaman, til det har eg for mange lyter. Men teknikkane kan brukast i det daglege liv, til glede åt andre, likevel.
Tek vekk merkelappen, kaller det noko ant, og vips, så vert ein ei kvardagleg, kjedeleg potet.
Det er allereie mange poteter i landet.
0
visk
skrevet av Usel, December 08, 2012
When i say that the world is full of half-enlightened masters,i am speaking of myself.When you speak,pay attention to what you say,and you will discover that everything you say about the world and other people,is all about your self.
Lao Tsu~
0
refleks
skrevet av Usel, December 08, 2012
Dont listen to the masters when they speak,for they know not much.
Instead,listen to yourself when you speak,and you will know much.
0
...
skrevet av Ramlav, December 09, 2012
Et romsleg sinn er kanskje det beste?
Å ikkje lytte i det heile tatt, er ikkje det litt arrogant?
0
luse
skrevet av Usel, December 09, 2012
Litt arroganse her og litt arroganse der,det er som kransekake hver dag til desert.
Ikke alle liker det,men man skal være åpen for at det finnes mennesker som elsker alt som har med selskap og høytid å gjøre.De har også en plass i vårt hverdags samfunn,og da snakker jeg om nettop å ha et romslig sinn.
Som den gamle boka lærer osssmilies/cheesy.gifen som gjer rom for andre skal sjølv rommast.


smilies/smiley.gif
0
mora mi
skrevet av Tzulu, December 09, 2012
Lao Tzu - mora mi hadde visstnok et forhold til han en gang
0
Egoistiske gleder
skrevet av Lil-jee, December 10, 2012
Alle handlinger er i bunn og grunn egoistiske gleder eller handlinger gjort ved å ofre seg - tror jeg. Til og med å ofre seg bunner i noe egoistisk, hvis jeg leter langt inni meg selv smilies/wink.gif
De store "mestrene" vi også oppnå noe ved sine handlinger - (f.eks opplysning for seg selv). Det er også en egoistisk handling vil jeg tro?
0
Men hvor kommer tradisjonene fra?
skrevet av kristin, December 10, 2012
Det kan bli en del utfordringer å følge gamle tradisjoner samtidig som man lever i nåtida. Tradisjonene oppsto der de oppsto og hang på den måten sammen med livet ellers. Det er en utfordring å idag ta opp igjen tråden på noe vi mistet for mange år siden. Men så oppsto tradisjoner også over tid ved at mennesker lyttet. Så de gamle tradisjoner var vel heller ikke noe stillestående. Å koble seg på kraften og leve i ett med må vel innebære å følge på noe som er i bevegelse og endring.
Og idag som det sies at ting går så fort, så tror jeg at man ved å koble seg på, på en måte kan gå fortere samtidig som man tar det roligere.
0
nytenking..?
skrevet av Snorre M. Sætre, March 16, 2013
Velger å tro at nytenking, med utgangspunkt i de gamle tradisjonene, er en fin ting.smilies/smiley.gif

Har hørt at mange har blitt så fasinert når de lærer hva som er mulig å gjøre, at de på en måte stopper opp der / henger seg opp i manipulering, og ikke går videre oppover "trappen". Faktisk at det da heller går nedover.
0
Varför shamandomen förföljs
skrevet av Nina I Michael, August 04, 2013
Varför förföjdes shamanerna?

Fil. dr h. c. Pekka Aikio (emerituspresident vid finska Sametinget) gjorde uppmärksam på att orsaken till att shamandomen har behandlats så illa är att människorna var rädda för shamanens kraft. Dessutom säger dr Marko Bischof i sin artikel ”Vår själ kan flyga” att en människa som vanligen rör sig på ytliga medvetande kan få panisk ångest för att förlora sitt ego då hon beger sig in på dimensioner utöver de som hon är van vid. Redan tanken på denna process kan leda till motsvarande reaktioner.

Därför drar jag slutsatsen att även kyrkans män fick en enorm ångest och rädsla då de konfronterades med shamandomen, jojken och samantrumman. Detta ledde till att dessa måste utrotas och förstöras för gott. Man lyckades inte helt förstöra shamandomen eftersom den lever kvar men det som man inte beaktade var att samernas identitet skadades. Då kyrkans män dödade shamaner gick samerna ”under jorden” i Finland och där är de ännu! De talar inte med andra om det temat utan tiger, tiger, tiger! Den indianska psykologen Eduardo Duran

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling