Grip boken, sug til deg
Alle som går på veien støter stadig mot egne begrensninger. Så kan det skje at man kommer over en bok som åpner. En slik åpnende veiledning finner jeg i Ingelise Lunds bok ”Mit univers – og dit”.
 
Den vidåpne døren

De aller fleste mennesker kommer til den åndelige veien fulle av ego og med ønske om vinning i en eller annen form: Hva kan jeg få ut av dette? Og hva er denne læreren god for? Men bakom alle ego-kalkuleringene står en annen dør vidåpen.

 
Samsara er lik det ubevisste
Reisen mot den vidåpne døren er ikke som en feriereise på første klasse. Er en ting sikkert, alt det som befinner seg bak det mørke speilet, hele det underbevisste og ubevisste tar til å trenger seg på.
 
For å si det med Åge
Hva gjør man om vanskelighetene og motstanden tårner seg opp og det å sitte stille for å iakkta seg selv uten å gjøre noe som helst blir nærmest umulig? Og helt utålelig? Da kan man gjøre et inngrep i psykens verden. Hjelpemidlene får man ved å blande sinnet med natur og mytologi.
 
...jeg er for flerguderi
" Jeg er vel religiøs.. For jeg er for flerguderi. Derfor tror jeg også på sjamaner. Og på helt andre metaforer for å forklare hva poesi er, enn katedraler og søyler av stein. F.eks. at lyrikken er en lavvo".
 
Det skjedde i de dager

Det skjedde i de dager da verden som vi kjenner den, gikk inn i sin store transmutasjon. De fleste registrerte det i ytre forhold. Men de fleste tok feil igjen. For den store gjenskapelsen foregikk på det indre planet.

 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 15 of 53


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling