Trommereise i grått
Noen ganger er når man gjør reiser på sjamanmåten er ikke landskapet man kommer inn i bare vakkert. Det trenger heller ikke være tydelig, langt der ifra. Denne gangen startet reisen i grått.

 
Bakenom yin-yang-bildene

Jeg var midt i en trommereise, akkurat der og da inntrådte forandringen. Jeg kom ut av tåkehavet, nådde ut på stranden ved klarhetens osean. En myteand med spisst nebb kom svømmende med et isfjell på slep.                                                                                                                                 

 
Hvite løver
Vanskeligere å få øye på enn den afrikanske leoparden, sjeldnere enn den legendariske snøleoparden fra Himalaya og så hvit i pelsen som isbjørnen på Svalbard! Nå er hvite løveunger igjen født i Afrika.
 
Kirken søker forsoning

Da lulesamene i Norge ble kristnet på 1720-tallet skjedde det gjennom et massivt ”angrep” på samisk tro og livsanskuelse. I en tre-årsperiode fra 2005-2007 har det pågått et forsoningsprosjekt for samer og nordmenn i det området.

 
Kirkens forsoningskonferanse
Hvordan skal en freds- og forsoningssøkende kirke i dag forholde seg til den urett den selv engang skapte gjennom sin misjonsvirksomhet, i Sapmi og andre steder?
 
Fly ørn, fly
Thomas von Westen kommer til Sapmi, stjeler noaidens tromme, med de fatale konsekvenser det får på kort og lang sikt. Slik begynner den barnemusikalen som har premiere rett før forsoningskonferansen i Bodø.
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 17 of 53


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling