Mayakalenderen som veiviser mot 2012
Inger Haugen gjorde en reise til Guatemala. "Tilfeldighetene" gjorde at hun  kom i lære hos mayapresten José og kom hjem som Mayaprest. "Min Mayakalender" er boken om reisen, læretiden og Mayakalenderen, slik hun kom til å lære den.
 
Fremtiden kommer bakfra

Man kan med rette si at sjamanisme ikke er en religion, selv om det utvilsomt venter religiøse opplevelser langs veien. Men den rasjonelle siden ved sjamanenes virksomhet er vel verd å ta opp. Vi raser altså ikke bare rundt i trance.

 
Få alvemennesker å møte
Tenk på en oppløftende erfaring du har hatt en gang på en sjamanreise eller i en meditasjon. Er den fortsatt en levende kraft i ”virkelighetens verden”? Og hvordan kan man plukke fra hverandre en dårlig erfaring?
 
Trommereise i grått
Noen ganger er når man gjør reiser på sjamanmåten er ikke landskapet man kommer inn i bare vakkert. Det trenger heller ikke være tydelig, langt der ifra. Denne gangen startet reisen i grått.

 
Bakenom yin-yang-bildene

Jeg var midt i en trommereise, akkurat der og da inntrådte forandringen. Jeg kom ut av tåkehavet, nådde ut på stranden ved klarhetens osean. En myteand med spisst nebb kom svømmende med et isfjell på slep.                                                                                                                                 

 
Hvite løver
Vanskeligere å få øye på enn den afrikanske leoparden, sjeldnere enn den legendariske snøleoparden fra Himalaya og så hvit i pelsen som isbjørnen på Svalbard! Nå er hvite løveunger igjen født i Afrika.
 
<< Start < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Neste > Siste >>

Side 16 av 52


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling